Sommefuglepigen

Sommefuglepigen

Hvordan gør man?

SommerfugleopdrætPosted by Kaya Sun, May 22, 2016 13:50:41
Dag 1:

Du skal starte med at finde nogle sommerfuglelarver. De har det med at gemme sig, og det kræver stor tålmodighed at finde dem. De nemmeste er larver fra Nældens Takvinge. Dem kan man finde blandt Brændenælder i starten af sommeren.
Når man har fundet larverne, skal man forsigt putte dem ned i terrariet. Tag ca. 10 larver - det er et godt antal. Husk at putte masser af brændenældeblade ned i til larverne. Det er også vigtigt at du putter en gren ned i terrariet - de får brug for den når de skal forpuppe sig.

Dag 2-10:

Så gælder det om at vente. Og vente. Husk at fodre larverne hver dag med masser af friske brændenælder. De er meget sultne.Dag 10:

Når larverne er klar til at forvandle sig, søger de mod noget de kan hænge i (grenen eller taget af terrariet). Der sætter de sig fast i den ene ende, og hænger derefter i "J". Det kalder jeg det, for det er sådan det ser ud. De hænger i "J" i et par dage. (Foto på vej)

Dernæst bliver de de til bronzefarvede pupper.Så gælder det om at vente. Igen. Nu skal der dog ikke fodres mere.

Efter ca. 10 dage kommer belønningen - terrariet er fuld af sommerfugle, der nu skal lukkes ud i friheden. Det er en stor oplevelse, at have en helt ny sommerfugl på sin arm, det kan du glæde dig til. Men husk ikke at røre den - den er våd og skrøbelig når den er "nyfødt" - så bare lad den sidde og tørre indtil den er klar til at flyve.  • Comments(0)//www.sommerfuglepigen.dk/#post0